OliveMagazine

Μπαρμπουνάκια σαβόρο

Μπαρμπουνάκια σαβόρο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 18 μπαρμπουνάκια
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη Κορινθιακή
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε καλά τα μπαρμπουνάκια από τα λέπια και τα εντόσθια ή βάζετε τον ψαρά σας να σας τα καθαρίσει.

Τα αλατίζετε καλά στην κοιλίτσα τους και εξωτερικά, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδοκοκκινίσουν.

Όταν τελειώσει το τηγάνισμα και τοποθετήσετε τα μπαρμπουνάκια σε πιατέλα, ρίχνετε μέσα στο τηγανόλαδο τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και τη σταφίδα. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να φουσκώσει η σταφίδα και σβήνετε με το ξίδι.

Με τη σάλτσα που δημιουργήθηκε περιχύνετε τα τηγανητά μπαρμπουνάκια. Τα αφήνετε να μαριναριστούν καλά και τα σερβίρετε όπως είναι στην πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Τα μπαρμπούνια σαβόρο τρώγονται αμέσως μόλις βγουν από το τηγάνι αλλά και κρύα αργότερα, μια και διατηρούνται για αρκετές μέρες εντός αλλά κι εκτός ψυγείου.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr