OliveMagazine

Πανσέτες με ρετσίνα, μουστάρδα και δεντρολίβανο

Πανσέτες με ρετσίνα, μουστάρδα και δεντρολίβανο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πανσέτα χοιρινή, σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • ½ νεροπότηρο ρετσίνα
  • λίγο δεντρολίβανο
  • λίγο Tabasco
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού ροζ πιπέρια ολόκληρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 1½ φλιτζάνι ρύζι parboiled
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 φωλίτσες φιδέ, σπασμένες σε κομματάκια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτετε το λάδι και μετά τις πανσέτες. Αφού πάρουν χρώμα από τη μια μεριά τις γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη, προσθέτοντας στο τηγάνι τις πιπεριές και το λιωμένο σκόρδο.

Αφού ροδίσουν οι πανσέτες και από την άλλη πλευρά σβήνετε με τη ρετσίνα και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Πασπαλίζετε το δεντρολίβανο και τα ροζ πιπέρια, προσθέτετε τη μουστάρδα, λίγο Tabasco και αφήνετε να μαγειρευτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του.

Στο μεταξύ, βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα μαζί με τέσσερα φλιτζάνια αλατισμένο νερό. Όταν πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε με ανοιχτό καπάκι μέχρι να απορροφήσει όλο σχεδόν το νερό και να μείνει με ελάχιστο.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα τη μία κουταλιά βούτυρο, σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε να απορροφήσει όλο το νερό και να γίνει σπυρωτό το ρύζι.

Το υπόλοιπο βούτυρο το βάζετε να λιώσει σε τηγανάκι και, όταν, κάψει ρίχνετε μέσα τον φιδέ και τον τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα.

Σερβίρετε τις πανσέτες μαζί με το πιλάφι και τηγανητό φιδέ από πάνω.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr