Διαδικασία
Ρίχνετε στο μπλέντερ το ένα φλιτζάνι από το ελαιόλαδο, τις έξι σκελίδες σκόρδο, τους χυμούς του λεμονιού και του μοσχολέμονου. Τα χτυπάτε να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα και μ’ αυτό μαρινάρετε το φιλεταρισμένο και ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο για 2 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε ένα μέτριο ταψί φούρνου, απλώνετε στον πάτο του τις ροδέλες του κρεμμυδιού και βάζετε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου στριμωχτά και όση μαρινάδα δεν απορρόφησε.
Κατόπιν, σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη γαλέτα, το δυόσμο, τον άνηθο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μ’ αυτό το μίγμα πασπαλίζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και στη συνέχεια τα ραντίζετε με το ρούμι.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι λάδι, σκεπάζετε το ταψί με λαδόχαρτο και ψήνετε για μισή ώρα στο φούρνο. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 20 λεπτά ακόμα και μέχρι η κρούστα να γίνει ροδοκόκκινη.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή