Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδια με το σκόρδο, την πατάτα, τη μελιτζάνα, την πιπεριά και το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να στεγνώσουν τα λαχανικά από τα ζουμιά τους. Αφήνετε τα σοταρισμένα λαχανικά να κρυώσουν εκτός φωτιάς και ανακατεύετε το μαϊντανό, το βασιλικό και τη μισή φέτα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι. Ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το pesto και αλείφετε ένα ένα τα φύλλα με το μίγμα. Τα στρώνετε στο ταψί σουρώνοντάς τα ελαφρά και φροντίζοντας να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά του. Θα εξέχουν λίγο από το πλάι, όμως στο τέλος με ένα ψαλίδι θα κόψετε ό,τι εξέχει από τα φύλλα, θα κόψετε αυτά τα κομμάτια σαν κρόσσια, θα τα ρίξετε μέσα στο ταψάκι απλωτά και θα βάλετε το ταψί στο φούρνο να προψηθούν τα φύλλα για 10 λεπτά.
Ύστερα βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και απλώνετε τα λαχανικά πάνω από τα προψημένα φύλλα. Πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και βάζετε την τάρτα ξανά στο φούρνο μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να ροδοκοκκινίσουν όμορφα τα φύλλα της.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή